Home / Stiri

ŞTIRI

Vizita seminariștilor orădeni la Parohia „Sf. Familie” din Zalău

Seminariștii eparhiei de Oradea au participat, duminică 17 ianuarie 2016, la Sfânta Liturghie celebrată în biserica greco-catolică „Sfânta Familie” din Zalău, pe care o păstorește cu bucurie părintele protopop Valeriu Părău. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, noi, seminariștii, împreună cu formatorii: pr. rector Anton Cioba, fr. vicerector Florin Bode și pr. spiritual Anton Rus, am făcut această vizită pentru a cunoaște realitățile locale ale bisericii noastre și pentru a-i cunoaște și a ne ruga împreună cu credincioșii noștri.

Fiind într-un număr destul de mare, deplasarea s-a făcut cu un autocar. Pornirea a fost duminica dimineața la ora 7.00, iar la 9:20 am ajuns în fața bisericii din Zalău, unde ne-a întâmpinat părintele protopop. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a început la ora 10.00, protos fiind pr. rector, iar concelebranți au fost preoții Valer Părău, Vasile Aciu, Ciprian Robotin, Anton Rus și Florin Mureșan. Liturghia a fost animată de către seminariști, iar în calitate de dirijor l-am avut pe colegul nostru, dl. Viorel Bădiceanu.

În cadrul Liturghiei, s-a citit Evanghelia din Duminica a 29-a după Rusalii (Cei 10 leproși, Lc 17,12-19). Cuvântul de învățătură a fost ținut de către pr. Anton Cioba, care ne-a vorbit despre scorul ridicat pe care l-a avut nerecunoștința în detrimentul recunoștinței 9-1, în cazul celor 10 leproși, adresând tuturor celor prezenți invitația sublimă pe care ne-o face Isus – aceea de a fi recunoscători în viață pentru tot ce primim, element necesar unui echilibru sufletesc.

După terminarea slujbei, am fost invitați de părintele protopop la o agapă frățească ce a avut loc în casa parohială unde ne-am simțit foarte bine.

Înainte de a ne întoarce spre casă, am vizitat Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou. Cu acest prilej, am admirat nu numai o parte din plantele expuse, ci și câteva animale: acvarii cu pești, păsări, porci mistreți și căprioare. După vizita la grădină, am poposit la biserica greco-catolică din Jibou. Aici am fost primiți de pr. paroh Ioan Balea care ne-a prezentat un scurt istoric al parohiei și ne-a vorbit despre arhitectura ieșită din comun a bisericii.

Îi mulțumim Părintelui Protopop Valeriu Părău pentru primirea făcută. Ne-am bucurat de faptul că am putut aduce împreună mărire și laudă lui Dumnezeu, pentru că Isus spune: „unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mc 18,20).

Bogdan MIHEŞ

Galerie media (10)

2016-01-17