Home / Stiri

ŞTIRI

Simpozionul studențesc

În ziua de Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020, a avut loc Simpozionul Studențesc cu tema „Misiunea de evanghelizare a Bisericii în lumea de azi” desfășurat în contextul pandemiei de SarS-CoV-2, pentru prima data, în exclusivitate online.

Scopul acestui simpozion a fost acela de a pune în oglindă mai multe păreri și cercetări ale studenților atât interni cât și externi facultății noastre. Au avut loc așadar dezbateri pe diverse subiecte încadrate în tema de evanghelizare mai sus amintită, recunoscând cu toții că astăzi, mai mult ca până acum, evanghelizarea poate fi mai mult decât o provocare, fiindcă lumea nu mai acceptă Cuvântul lui Dumnezeu așa cum eram noi obișnuiți să-l transmitem, într-un mod tradițional. Astăzi evanghelizarea este îngreunată de dezvoltarea tehnologiei ar spune majoritatea, dar concluziile simpozionului au fost acelea că știința, tehnologia, toate acestea care ajută la dezvoltarea omului modern, nu sunt decât mijloace de care noi, teologii, studenții, preoții, persoanele consacrate, ne putem folosi să-l aducem pe Cristos în viața omului modern.

Deși nu ne așteptam, am fost plăcut surprinși de faptul că în introducerea simpozionului l-am putut avea prezent și ne-a și vorbit, președintele Zileos la nivel mondial, Patrick Francois care lucrează de ani buni în această sferă de evanghelizare atât a tinerilor cât și a persoanelor mature, având diverse activități în repetate rânduri și în eparhia noastră. Alături de tinerii prezenți la simpozionul online, a fost și Preasfințitul Virgil Bercea, păstorul eparhiei noastre care s-a bucurat să ne vadă într-un număr atât de mare și ne-a încurajat să ne păstrăm și să ne dezvoltăm acest simț al studiului, al gândirii științifice, fiindcă biserica are nevoie astăzi de oameni bine pregătiți. În continuarea simpozionului ne-am bucurat de numeroase lucrări științifice ale colegilor noștri, frumoase interpretări și puncte de vedere care au încununat această temă a evanghelizării.

 În încheiere, Alex Dominic CHIVARI, președintele ASCTO a mulțumit tuturor participanților, anunțând tema simpozionului de anul viitor, sperând ca la următoarea întâlnire să ne bucurăm de una fizică, nu de una virtuală. Mulțumim bunului Dumnezeu și Maicii Sfinte că ne-au inspirat și în acest an și am reușit, cu multe emoții, să avem parte de un simpozion frumos și educativ chiar și în spațiul online.

 

Redacția

2020-11-14