Home / Stiri

ŞTIRI

Simpozion studențesc – ediția 2017

Sub egida Jubileului aniversar al celor 225 de ani de existență a Seminarului orădean, în perioada 25-27 mai 2017, în Aula Magna „Episcop Ioan Suciu” a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea, a avut loc Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, cu titlul „Educație și Societate”. Aceasta Sesiune a fost organizată de Asociaţia Studenţească Coriolan Tămâian Oradea, din cadrul Departamentului Oradea al Facultății de Teologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, cu binecuvântarea Preasfinţiei sale Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

Evenimentul a început joi 25 mai, cu salutul adresat participanţilor de către președintele ASCTO, Giusepe Ghiurca, urmat de cel al directorului de Departament al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea, domnul Ionuţ Popescu.

Printre participanţi s-au numărat studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, de la Facultăţile de Teologie Greco-Catolică din Blaj şi Oradea, de la Seminarul Teologic Romano-Catolic de la Alba-Iulia cât şi de la Facultatea de Filosofie a Universității din București.

Având în vedere faptul că orașul nostru este multicultural, am profitat de ocazie pentru a face o vizită ghidată prin oraș, precum și vizitarea ghidată a Muzeului Cetății și orașului Oradea, în special a expozițiilor confesiunilor greco-catolică, romano-catolică, ortodoxă și reformată, dar și a Sinagogii Neologe Sion. Pe această cale mulțumim d-nei Angela Lupșea care ne-a susținut în această privință precum și d-nei Ramona Novicov care ne-a ghidat prin Oradea.

Tot în cadrul acestui eveniment, vineri 26 mai, a avut loc lansarea celor două volume recent apărute: „Fecioara din Fatima - Episcop Ioan Suciu”, ediţie îngrijită de Părintele Dr. Cristian Sabău şi „Cardinalul Alexandru Todea în dosarele securităţii”, de Dr. Sergiu Soica. La finalul sesiunii Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcop de Oradea, alături de Părintele Anton Cioba, Rectorul Seminarului Greco-Catolic orădean și de preşedintele ASCTO, Giusepe Ghiurca, a înmânat diplome de participare celor care au susţinut lucrări, oferindu-le în același timp câteva cărți în dar.

 

Giusepe GHIURCA

Anul IV

Galerie media (60)

2017-05-30