Home / Stiri

ŞTIRI

Sfântul Anton de Padova a poposit la Oradea

La propunerea Provinciei Franciscane ,,Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, în perioada 7 mai – 13 iunie 2018 are loc pelerinajul cu relicvele Sfântului Anton de Padova prin diferite parohii ale diecezelor și eparhiilor din România.

În cadrul pelerinajului relicvele Sfântului Anton de Padova vor poposi în mai multe parohii catolice din țară oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea pentru susținerea și ocrotirea familiei.

Odată ajunsă în România relicva Sfântului Anton de Padova a vizitat următoarele parohii:

luni 7 mai – parohia greco-catolică ,,Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Arad;

marți 8 mai – parohia romano-catolică ,,Millennium” din Timișoara;

miercuri 9 mai – parohia greco-catolică ,,Pogorârea Spiritului Sfânt” din Lugoj și parohia romano-catolică ,,Maria Zăpezii” din Reșița;

joi 10 mai – parohia greco-catolică ,,Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Reșița și parohia ,,Neprihănita Zămislire a Maicii Domnului” din Caransebeș;

vineri 11 mai – parohia romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Hunedoara și parohia romano-catolică ,,Sfântul Anton de Padova” din Deva;

sâmbătă 12 mai – parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Chișineu Criș și parohia ,,Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș.

Duminică 13 mai, relicva Sfântului Anton de Padova ajuns la Biserica Greco-Catolică ,,Adormirea Maicii Domnului” (Mănăstirea franciscană Maica Domnului) din Oradea unde Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic al eparhiei de Oradea, alături de 14 preoți printre care: pr. Mihai Vătămănelu – vicar general, pr. Antoniu Chifor – vicar cu preoții, pr. Anton Cioba – rector al seminarului ,,Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea și alți preoți. La Sfânta Liturghie au participat peste 200 de credincioși care au putut venera moaștele Sfântului Anton de Padova, având posibilitatea să aducă intenții de rugăciune sfântului iar acele intenții să ajungă într-un final la Bazilica „Sfântul Anton de Padova” unde este înmormântat, urmând ca frații franciscani să se roage pentru acele ele.

La finalul Sfintei Liturghii PS Virgil s-a rugat împreună cu preoții și credincioșii în fața moaștelor marelui sfânt, cerând de la acesta ocrotirea familiei tuturor credincioșilor.

Sfântul Anton de Padova s-a născut în anul 1195 la Lisabona. El a aparținut ordinului Franciscan, a umblat în Maroc, Franța și în multe alte locuri. A murit la Padova, data de 13 iunie 1231, ziua în care Biserica Catolică îl cinstește și îl comemorează. La un an de zile de la moarte, în 1232, a și fost canonizat, ridicat la rangul de sfânt de către papa Grigore al IX-lea.

 Robert BOGDAN

ANUL IV

Galerie media (10)

2018-05-13