Home / Stiri

ŞTIRI

Seminariștii orădeni prezenți la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău

Vineri, 8 iunie 2018, comunitatea Seminarulului Teologic Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi din Oradea împreuna cu părintele rector Anton Cioba, și fratele vicerector Florin Bode, au dat curs invitației de a participa la Hramul Mănăstirii Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalău.

Programul a început prin săvârșirea Sfintei Liturghii, celebrată de Părintele Rector Anton Cioba, care a ținut un cuvânt de învățătură, despre importanța de a răspunde la chemarea lui Dumnezeu. La Sfânta Liturghie au mai fost prezenți, pe lângă mulțimea de credincioși, alți 20 de preoți din protopopiatele de Zalău și Șimleu, printre care îi amintim pe Pr. Vicar Foraneu al Silvaniei Gheorghe Turcaș, Pr. Valer Părău, Protopop de Zalău, Pr. Nicolae Bodea, Protopop de Șimleu și Pr. Ioan Balea, Vicarul judecătoresc al Eparhiei de Maramureș. Sfânta Liturghie a fost animată de corul seminarului teologic „Schola Cantorum“, condus de Maestrul Dr. Radu Mureșan.

În această zi s-a celebrat în Biserica Catolică și ziua de sfințire a preoților, fapt pentru care, după încheierea Sfintei Liturghii, preoții împreună cu surorile și mulțimea adunată, au citit rugăciunea de consacrare a preoților la Preasfânta Inimă a lui Isus. De asemenea, ca în fiecare an, și în acest an au fost consacrate 5 familii și alte 3 persoane la Preasfânta Inimă a lui Isus, rostind rugăciunea de consacrare în fața mulțimii și primind binecuvântarea părintelui capelan al Mănăstirii.

În semn de recunoștință, preoții, seminariștii și persoanele care au fost consacrate, au primit din partea surorilor cate o Icoană cu Preasfânta Inimă a lui Isus. Pentru că anul trecut a fost Jubileul aniversar al celor 225 de ani de la Înființarea Seminarului de la Oradea, Părintele Rector i-a dăruit Sorei Superioare Ruwena, o plachetă și o medalie jubiliară în semn de mulțumire și de prețuire, deoarece ele se roagă zi de zi pentru noi vocații la preoție.

Programul a continuat cu o procesiune prin centrul orașului Zalău, în care a fost adorat Sfântul Sacrament, iar pe parcursul întregii procesiunii, credincioșii au înălțat cântece și rugăciuni Domnului. Procesiunea s-a încheiat în fața Bisericii Greco-Catolice Sfânta Familie, prin binecuvântarea oamenilor cu Preasfântul Sacrament, urmată de o agapă frățească.

Paul MĂRINCEAN

Anul III

Galerie media (50)

2018-06-10