Home / Stiri

ŞTIRI

Schimb de experiență

În ziua în care am început exercițiile spirituale anuale premergătoare Sărbătorii Paștilor, desfășurate la Centrul „Manresa” din Cluj-Napoca, în perioada 1-4 aprilie, colectivul Seminarului nostru a făcut o vizită Seminarului Sf. Ioan Evanghelistul din Cluj-Napoca.

Acolo am fost întâmpinați cu multă căldură de către pr. rector Călin Bot, împreună cu formatorii și cu surorile care lucrează în Seminar, dar nu în ultimul rând de către frații seminariști, cu care am petrecut împreună o după-amiază. A fost o întâlnire binevenită, deoarece am putut să înnodăm relații de prietenie cu colegii noștri din Eparhia de Cluj-Gherla. Spunea odată un preot: „Când Dumnezeu vrea să-ți facă un cadou, îți dă un prieten”. După prânzul luat împreună, timp în care am avut posibilitatea să ne cunoaștem mai bine, să împărtășim fiecare diferite gânduri și experiențe pe care le-am trăit în seminar, a avut loc o vizită a bibliotecii seminarului. Am fost surprinși de numărul mare de cărți pe care le deține această bibliotecă și de atmosfera propice studiului, pe care o oferă. Dacă în timpul mesei am discutat despre diverse lucruri, în bibliotecă au început discuții teologice interesante.

Am încheiat întâlnirea noastră la Seminarul Greco-Catolic din Cluj-Napoca cu o rugăciune, iar după aceasta am continuat momentul nostru de comuniune cu vizitarea orașului. Am fost surprins să văd felul în care s-au legat prieteniile între seminariștii de la Oradea și cei din Cluj și să văd cum diverși seminariști din cele două Eparhii, organizați în grupuri de câte trei-patru, au pornit în plimbare pe străzile orașului.

Seara ne-am reunit în Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea la Față” împreună cu PS Florentin pentru a celebra Liturghia Darurilor Înainte Sfințite. Imediat după sfârșitul liturghiei a urmat o meditație sub genericul Viața consacrată văzută ca Dar pentru oameni.

După ce ne-am luat rămas bun de la frații noștri am pornit spre Centrul „Manresa” unde a avut loc o primă cateheză care avea menirea de a ne introduce în atmosfera exercițiilor spirituale.

Întâlnirea cu seminariștii din Cluj a fost una deosebit de rodnică și sperăm să ne întâlnim și cu alte ocazii pentru a crea o relație de prietenie cât mai strânsă între cele două seminarii.

 

Dariu COMES

Anul IV

Galerie media (15)

2015-04-05