Home / Stiri

ŞTIRI

Pr. George CHIŞ - Mărturie vocațională în fața seminariștilor

În seara zilei de marți, 7 mai 2018, Pr. George Chiș, paroh la Valcău de Jos, Valcău de Sus și Sâg, Jud. Sălaj, a fost prezent în mijlocul comunității seminarului nostru, fiind invitat să dea o mărturie despre vocația sa la preoție. 

Într-un cadru familiar, Pr. George a împărtășit din trăirile sale din timpul chemării inițiale la preoție, apoi din viața de seminar și, desigur, din provocările ce le-a întâmpinat ca preot, în cei 11 ani de când a fost hirotonit.

Pr. George Nicolae Chiș s-a născut în data de 30 noiembrie 1981 în localitatea Şimleu Silvaniei. A absolvit cursurile Facultății de Teologie Greco-Catolică la Oradea în anul 2006, fiind format în Seminarul Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan Oradea. Ridicarea la sfânta preție a avut loc în data de 14 Ianuarie 2007 la Șimleu Silvaniei, fiind primul preot hirotonit în biserica nou construită din Șimleu. De atunci părintele a acumulat o vastă experienţă în ceea ce priveşte viaţa de preot. 

Ca semn de apreciere și mulțumire pentru mărturia vocațională pe care a făcut-o, comunitatea seminarului nostru i-a oferit un Liturghier şi o medalie jubiliară.

Mihai MICLĂUȘ

ANUL III

Galerie media (5)

2018-05-08