Home / Stiri

ŞTIRI

Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea

Noul an academic al Departamentului Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, a debutat prin celebrarea unui Te Deum de către pr. Mihai Vătămănelu, vicar general al Eparhiei de Oradea, și pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfinții Vasile, Grigore și Ioan Oradea, în Aula Magna Ep. Ioan Suciu, a  Seminarului.

La festivitate au participat preoți, profesori, seminariști, studenți cât și persoane din exterior. În cadrul întâlnirii, primul cuvânt la avut părintele vicar, care a transmis tinerilor studenți salutul Preasfinției Sale Virgil Bercea, care nu a putut fi prezent din cauza unor probleme medicale. Acesta a vorbit auditoriului despre relația strânsă care ar trebui sa existe între Dumnezeu, studiu și știință: „Dumnezeu nu ne forțează la nimic. (…) El ne-a înzestrat cu acest dar minunat, care este libertatea. Libertatea este singura slăbiciune a lui Dumnezeu. (…) Vă doresc să vă folosiți cu înțelepciune acest dar”, a transmis părintele Mihai.

Mai apoi, cuvântul a fost luat de către dl. prof. Ionuț Popescu, directorul Departamentului Oradea al facultății noastre de teologie, care le-a vorbit tinerilor despre voință și bucurie, dar și despre „logos” și sensul acestuia. În opinia domnului director, voința este arma de căpetenie a ucenicului. Mesajul acestuia a fost primit cu entuziasm de către cei prezenți.

În ultima parte a festivității părintele rector Anton Cioba a transmis un salut călduros tinerilor studenți și seminariștilor urându-le succes în noul an universitar și mulțumindu-le fiecăruia în parte: studenți, seminariști dar și profesori, pentru munca ce o desfășoară în vestirea Evangheliei.

Robert CHIRILOAEI

ANUL II

Galerie media (24)

2018-10-01