Home / Stiri

ŞTIRI

Hramul Seminarului „Sfinții Trei Ierarhi” - 2015

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi „Vasile, Grigore și Ioan" a fost prilej de mare bucurie în Seminarul Teologic orădean. Programul hramului a început în seara zilei de joi, 29 ianuarie, cu Slujba Vecerniei celebrată în mod solemn de părintele Anton Vasile Cioba, rectorul Seminarului. Capela Seminarului s-a dovedit a fi neîncăpătoare, cu această ocazie fiind posibilă și venerarea relicvelor Sfinților Trei Ierarhi. Prezent la celebrare, Preasfinția Sa Virgil, episcop greco-catolic de Oradea, a subliniat în cuvântul de deschidere imitarea în credință a sfinților sărbătoriți. Tot cu acest prilej s-a sfințit și noul iconostas din capela Tabor a Seminarului.

Bucuria sărbătorii a continuat cu celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești în ziua de vineri, 30 ianuarie, având ca loc Biserica Seminarului. Preasfinția Sa Virgil a reliefat în cadrul predicii importanța strădaniei de a fi lumină, îndemnând seminariștii să fie lumina lumii, să-și asume acest îndemn al lui Isus și să-l actualizeze în societatea zilelor noastre. Preasfințitul a evidențiat patru piloni în formarea preotului de azi: pilonul spiritual, intelectual, apostolic și comunitar. Acești piloni, dobândiți în perioada de formare din Seminar, devin apoi fundament pentru viața de slujire preoțească.

Părintele rector a mulțumit tuturor celor care susțin Seminarul orădean și au fost alături de comunitate în aceste momente de sărbătoare, asigurându-i de rugăciunile neîncetate la Maica Preacurată. A urmat agapa frățească la care au participat toți cei prezenți la sărbătoare. Mulțumim Sfinților Trei Ierarhi, încredințându-ne totdeauna ocrotirii lor!

 

Cristi-Daniel NEAGOE

Anul I

Galerie media (25)

2015-01-29