Home / Stiri

ŞTIRI

Hirotonire de diacon - 27 octombrie 2014

În cadrul Sfintei Liturghii arhierești celebrată în Biserica Seminarului din Oradea, luni 27 octombrie 2014, ipodiaconul Ioan Grad a fost hirotonit diacon, prin punerea mâinilor Preasfinției sale Virgil Bercea.

Născut la data de 17 septembrie 1986, părintele diacon este originar din Săcel, județul Maramureș, fiind căsătorit din anul 2013. S-a format în cadrul Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, fiind absolvent al Departamentului din Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, în anul 2009. A absolvit cursurile de Masterat în cadrul aceleiași facultăți în anul 2011.

Alături de noi, seminariștii, la Sfânta Liturghie a participat un grup de tineri, surori și preoți din diferite țări europene, participanți la Întâlnirea de organizare a Campusului Ecumenic Internațional de la Loreto.

La Sfânta Liturghie, alături de PSS Virgil, au concelebrat doi preoți romano-catolici din Italia, pr. rector Anton Cioba, părinții spirituali Anton Rus, Grigore Borzoș, Cristian Tisăliță, pr. administrator Eduard Roman, pr. paroh Eduard Fischer și pr. Paul Popa.

Îi dorim părintelui diacon Ioan un drum luminat de Dumnezeu, multe haruri și binecuvântări în misiunea sa de slujire.

 

Antoniu SUCIU

Anul III

2014-10-27