Home / Stiri

ŞTIRI

Deschiderea anului universitar

Pentru studenții de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea, din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, deschiderea festivă a anului universitar 2015-2016 a avut loc luni, 28 septembrie a.c.

Evenimentul a început la ora 8:00 cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie celebrată de PS Virgil Bercea, în Biserica Seminarului, împreună cu formatorii, profesorii, seminariștii și studenții Departamentului. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat importanța istoriei noastre, evidențiind că este necesar să cunoaștem de unde venim, pentru a ști încotro ne îndreptăm.

După Sfânta Liturghie, momentele oficiale au continuat în Aula Magna a Seminarului unde bucuria a constituit laitmotivul festivității. PS Virgil a insistat în discursul său asupra reflexiei personale referitoare la vocația fiecăruia și că trebuie, la modul imperativ, să înțelegem ce presupune cu adevărat chemarea. Acest drum este unul dificil și presupune mult efort și responsabilitate, însă doar acceptarea crucii ne va aduce bucuria, a adăugat Preasfințitul.

De asemenea, directorul Departamentului Facultății noastre, lect. dr. Ionuț Popescu ne-a vorbit convingător despre rolul școlii în transformarea fiecăruia dintre noi din ceva în cineva și ne-a îndemnat pe toți, atât pe noi, studenții, cât și corpul profesoral, să găsim și să trăim bucuria în tot ceea ce facem.

Cu ocazia începerii acestui an universitar, urăm studenților Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea un parcurs binecuvântat, însoțiți de Spiritul Sfânt!

 

REDACȚIA

2015-09-28