Home / Stiri

ŞTIRI

Deschidere anului universitar 2019-2020 la Oradea

Marți, 1 octombrie 2019, a avut loc debutul festiv al noului an academic al Departamentului Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca.

Evenimentul a început prin celebrarea slujbei de Te Deum de către PS Virgil Bercea, păstorul eparhiei noastre, Părintele  Alexandru Buzalic și Părintele Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfinții Vasile, Grigore și IoanOradea, rugăciunile fiind acompaniate de vocile seminariștilor orădeni, coordonați și dirijați de Maestrul Radu I. Mureșan.La festivitate au participat preoți, profesori, formatori, seminariști, studenți, familiile acestora, cât și persoane din exterior care au dorit să ia parte la bucuria unui nou început alături de cei deja menționați.

PS Virgil, luând cuvântul, le-a transmis toate urările de bine studenților „veterani”, urându-le totodată și noilor studenți și seminariști succes în acest nou an academic, plin de haruri și binecuvântări. În continuare, a luat cuvântul directorul Departamentului Facultății noastre, lect. dr. Ionuț Popescu. Domnia sa a transmis un mesaj și un îndemn tuturor studenților și fiecăruia în parte, de a depune efort personal în a se descoperi și redescoperi continuu, vorbind totodată convingător despre rolul școlii în transformarea fiecăruia dintre noi din ceva în cineva și îndemnându-i pe toți, atât pe studenți, cât și pe corpul profesoral, să găsească și să trăiască bucuria în tot cee ce face.

Cu ocazia începerii acestui an universitar, urăm, din partea redacției, studenților, seminariștilor, profesorilor, formatorilor, cât și tuturor acelora care au un rol în cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, succes, curaj și deschidere, un parcurs binecuvântat pe drumul formării intelectuale și spirituale în lumina harului lui Dumnezeu, însoțiți fiind mereu de Spiritul Sfânt!

Dominic CHIVARI

Anul II

Galerie media (15)

2019-10-02