Home / Stiri

ŞTIRI

Bun venit acasă părintelui Cristian Sabău

Era în primăvara anului 2010 când am avut bucuria de a primi, la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma, unde locuiam, vizita părintelui meu rector, Cristian Sabău. Această vizită a fost aducătoare de tristeţe deoarece mă anunţase că, datorită unor probleme de sănătate, îşi va lua un an sabatic, renunţând temporar la funcţia de rector al Seminarului orădean. Tristeţea s-a aprofundat când am aflat că până la urmă renunţase de tot, deoarece trebuia să urmeze un tratament ce-l împiedica să-şi exercite funcţia. De atunci au urmat câţiva ani în care părintele Cristian a servit Seminarul nostru cu discreţie şi de la distanţă, dar tot timpul cu disponibilitate.

La începutul Postului Mare a acestui an am trăit bucuria încheierii celor şase „ani sabatici” ai părintelui Cristi pentru că el s-a întors acasă. De acum încolo va fi Asistent Spiritual al Seminarului nostru, alături de părintele Anton Rus. O muncă frumoasă şi grea în acelaşi timp, dar suntem convinşi că prezenţa sa în mijlocul nostru va fi o mărturie vie a faptului că Dumnezeu lucrează prin instrumentele sale.

Mare parte din perioada în care era în Italia, părintele Cristian a locuit la Casa de formare a preoţilor din Dieceza de Padova: „Villa Immacolata”. Acolo a servit comunitatea de călugăriţe prezente, a asistat grupurile de pelerini care mergeau pentru activităţi spirituale dar în acelaşi timp a servit şi comunitatea de români din Padova. A locuit deci într-o casă a Preacuratei Fecioare Maria - Imaculata. Aceeaşi Imaculată care, în urmă cu ani buni se bucura să-l aibă pe părintele Cristi printre persoanele de bază care au alcătuit şi susţinut Oratoriul Maria Imaculata din Oradea. Această Imaculată a considerat că acum e timpul ca părintele Cristi să revină la Oradea…să revină acasă.

Pentru acest dar îi mulţumim în primul rând ei, Preasfintei Fecioare, dar îi mulţumim şi părintelui Cristi pentru disponibilitatea şi dăruirea de care dă dovadă.

Îi spunem, toţi în cor, din tot sufletul: Bine ai revenit acasă!!!

Pr. Anton CIOBA

Rector

2016-04-14