Home / Articole

Articole

Ziua porților deschise la Facultatea de Teologie Greco-Catolică și la Seminarul Teologic din Oradea

Miercuri, 12 iunie 2024, Facultatea de Teologie Greco-Catolică și Seminarul Teologic Eparhial și-au deschis porțile pentru a-i primi pe cei interesați cu privire la programele formative și de studii ale celor două instituții ecleziale din Oradea.

La eveniment au participat elevi de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea și de la Liceul Don Orione din Oradea, precum și tineri interesați din Oradea și împrejurimi.

Evenimentul a fost gândit în așa fel încât fiecare să poată opta pentru participarea la unul din atelierele pregătite pentru ei, respectiv: Istoria Bisericii, Pictură și Restaurare, Filosofie, și Muzică.

A urmat apoi, în Aula Magna a Seminarului, un moment de împărtășire a experienței de student și seminarist făcute de către Luca Brîndușe, seminarist în anul II precum și mărturia părintelui Antoniu Suciu -  absolvent al ambelor instituții.

Preasfințitul Virgil, prezent la eveniment, i-a încurajat pe cei prezenți să fie autentici, să fie ei înșiși, descoperindu-și întotdeauna valorile pe care le-au primit de la înaintași, făcând în viitor alegerile cele mai bune cu privire la drumul pe care vor dori să pășească.

Agapă frățească de la finalul evenimentului i-a ajutat pe participanți să socializeze și să se bucure de ambientul frumos în care se află.

Redacția

2024-06-13