Home / Articole

Articole

Vizita Episcopului auxiliar de Detroit, Jeffrey Marc Monforton, la Seminarul din Oradea

Aflați la Oradea pentru o vizită de lucru în Eparhia noastră, Excelența Sa Jeffrey Marc Monforton, episcop auxiliar în Arhidieceza de Detroit în Michigan, responsabil al Subcomisiei Conferinței Episcopilor Catolici din Statele Unite ale Americii pentru Ajutorarea Bisericii Catolice din Centrul și Estul Europei și doamna Jennifer Healy, secretar al Subcomisiei, însoțiți de PS Virgil Bercea și de Pr. Mihai Vătămănelu, Vicar General, au efectuat o vizită în Seminarul nostru, în după-amiaza zilei de duminică, 2 iunie 2024.

După ce li s-au prezentat realitățile existente în Complexul din Str. Parcul Traian, nr. 20, delegația a fost condusă prin spațiile Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea precum și în cele ale Seminarului nostru Eparhial.

Punctul culminant al întâlnirii a fost întâlnirea din Aula Magna a Seminarului, unde, episcopilor li s-a întonat imnul arhieresc: Pe Stăpânii și arhiereii noștri, de către un grup de seminariști. Tot aici, episcopul din America s-a întreținut cu formatorii Seminarului precum și cu seminariștii noștri, fiind plăcut surprins de experiențele lor precum și de nivelul avansat de limbă engleză al unora dintre ei.

Ne bucurăm pentru această vizită și le mulțumim celor care, prin intermediul ogranizațiilor de binefacere, sprijină procesul formativ și educativ al instituțiilor noastre de învățământ.

Redacția

Galerie media (22)

2024-06-07