Home / Articole

Articole

Părintele Olimpiu Todorean, președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea, în vizită la Seminar

În seara zilei de luni, 14 ianuarie 2024, comunitatea Seminarului a avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe părintele Olimpiu Todorean, paroh la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Oradea, președinte ale Asociației Caritas Eparhial Oradea și redactor-șef al revistei „Vestitorul”.

După ce a participat împreună cu studenții și formatorii la celebrarea Paraclisului Maicii Domnului, pr. Olimpiu a oferit o mărturie despre funcționarea Asociației Caritas la nivel local. Dânsul a evocat anii începuturilor acestei organizații, marcați de entuziasm și de ajutoare externe dar și, mai apoi, de precaritate. Caritas s-a dezvoltat plecând de la nevoile concrete constatate în Eparhie, cărora li s-au găsit soluții punctuale, oferite de oamenii potriviți.

O astfel de organizație se poate susține numai prin ajutorul donatorilor, sponsorilor și al voluntarilor. Este permanent nevoie de inimi generoase care să dorească să ofere ceva din resursele lor materiale sau de timp pentru aproapele năpăstuit. De la igienizarea și supravegherea unor băi comune destinate oamenilor străzii până la simplul fapt de a sta de vorbă cu bătrânii dintr-un cămin – orice gest este necesar, primit cu drag și recunoștință.

Părintele Olimpiu a adresat astfel o invitație și seminariștilor de a încerca un astfel de voluntariat, de a face un discernământ în act, chiar în momentul înfăptuirii unor fapte de caritate, pentru a vedea unde pot fi utili, ce este pentru ei și ce nu. „Aceste lucruri vă ajută în primul rând pe voi!” a spus președintele Caritas. Dăruind, dobândim.

Pr Alin VARA,

Vicerector

Galerie media (4)

2024-01-19