Home / Articole

Articole

Întâlnire de 20 de ani de la absolvirea liceului: Promoția 2004 - clasa de teologie

Promoția 2004 de elevi ai Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, Profilul filologie-teologie, s-au reunit după 20 de ani.

Evenimentul emoționant s-a desfășurat sâmbătă, 22 iunie 2024 și a debutat cu Sf. Liturghie în Biserica Seminarului din Oradea, celebrată de foștii elevi ai clasei XII B, promoția 2004, împreună cu alți preoți de la Seminar. De asemenea, împreună cu diriginta clasei, D-na Mihaela Danciu, au retrăit emoția unei Sfinte Liturghii animată împreună și ceilalți foști colegi de clasă, care, în vremea când erau elevi, animau în fiecare vineri Sfânta Liturghie în fosta capelă catedrală, azi devenită sala festivă a liceului.

După momentele de rugăciune a avut loc o întâlnire informală, în cadrul căreia, la “strigarea catalogului“, au răspuns “prezent“ aproape 20 de foști elevi. Au fost momente de împărtășire despre bucuriile și speranțele pe care le-au întâmpinat pe drumul pe care a mers fiecare, dar și depănări de amintiri din cadrul anilor de liceu. Lucrul cel mai important a fost faptul că au rămas în amintire doar momentele frumoase.

În cele din urmă clasa a făcut o plimbare prin parc, precum odinioară, oprindu-se la Statuia Regelui Ferdinand pentru a reface memorabila poză de grup, în aceeași poziție precum în urmă cu 10 ani și în urmă cu 20 de ani, la absolvirea liceului, când, era Statuia lui Mihai Viteazul, acolo.

Agapa frățească de după, a creat oportunitatea de a continua depănarea amintirilor și, desigur, contactarea celorlalți colegi, care nu au putut fi prezenți fizic la eveniment, pentru un salut colectiv.

Dorința revederii, nu doar peste încă 10 ani, a fost unanimă, întâlnirea încheindu-se cu un salut sincer și inocent, așteptând parcă revederea a doua zi, în clasă, pentru ore, ca acum douăzeci și ceva de ani.

Galerie media (15)

2024-06-28