Home / Articole

Articole

Cursul festiv la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea

Cursul festiv de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Departamentul Oradea și Seminarul Teologic ,,Grigore, Vasile și Ioan” Oradea, desfășurat vineri, 21 iunie 2024, a fost un moment important pentru comunitatea academică și pentru studenții care și-au încheiat studiile teologice. Evenimentul a fost marcant, evidențiind rezultatele unui proces intens de învățare și formare a tinerilor viitori teologi și preoți.

Cuvântul de deschidere rostit de directorul Departamentului, lect. univ. dr. Ionuț Popescu, a pus accentul pe importanța educației teologice în formarea unei baze solide pentru slujirea în comunitate și în Biserică. Binecuvântarea Ppreasfințitului Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a adus un plus de înălțare spirituală pentru absolvenți, în această etapă a vieții lor.

Cursul festiv a continuat cu un discurs puternic al pr. lect. univ. dr. habil. Călin-Ioan Dușe, care a evidențiat importanța și relevanța Părinților Apostolici în contextul actual, ca exemple de urmat în viața creștină și i-a încurajat pe studenți să le urmeze exemplul.

Anul IV a fost reprezentat de către Kovács Levente, care a transmis gânduri motivaționale și încurajări pentru colegii săi mai mici. ,,Cheia succesului” a fost apoi predată reprezentantului anului III, Erdődi Endre-Sámuel, care a ținut un discurs inspirațional despre drumul lor în continuare și despre provocările pe care le vor întâlni în viitor.

La finalul evenimentului au fost înmânate diplomele pentru anii terminali de Licență și Master, marcând astfel finalizarea cu succes a studiilor și pregătirea tinerilor absolvenți pentru noile provocări și oportunități care îi așteaptă în viață. Un moment deosebit a fost poza de grup.

Momentul a reprezentat un pas important pentru cei care își încep acum cariera și slujirea în Biserică și comunitate.

Cursul festiv de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Departamentul Oradea și Seminarul Teologic ,,Grigore, Vasile și Ioan” Oradea a fost un moment de comemorare, recunoaștere și bucurie pentru rezultatele obținute și pentru pregătirea solidă în domeniul teologic. Felicitări tuturor absolvenților și mult succes în drumul lor viitor!

Levente KOVÁCS

Absolvent Licență

Galerie media (20)

2024-06-25