Home / Articole

Articole

Ziua porților deschise la Seminarul Teologic Greco-Catolic și la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea

Începând cu ora 12.00, vineri 9 iunie 2023, comunitatea Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” Oradea și colectivul Facultății de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea se vor bucura să-i primească pe cei care doresc să cunoască cele două instituții de studiu și formare umană.

Scopul principal al acestei activități este acela de a-i ajuta pe cei care simt dorința de a urma studiile teologice atât pentru a deveni preoți sau profesori cât și pentru cultura generală.  Un alt scop este acela de a face cunoscută realitatea învățământului universitar greco-catolic celor interesați.

Programul întâlnirii începe la ora 12.00 în Aula Magna a Seminarului, unde va avea loc o scurtă prezentare a celor două instituții de învățământ. Apoi va urma un moment de împărtășire a experienței unui student seminarist și a unui absolvent, cu posibile discuții. Urmează apoi vizitarea spațiilor complexului Seminarului și Facultății: spații comunitare, aule de curs, bibliotecă, capelă etc. Momentul se va încheia cu o agapă frățească, în timpul căreia se va putea socializa.

Acțiunea, care nu se va întinde mai mult de două ore, se adresează în primul rând elevilor de liceu care urmează a face o alegere  în ceea ce privește studiile ulterioare, dar și acelora care au deja o anumită experiență de viață și doresc să studieze teologia sau doar să cunoască realitatea celor două instituții de învățământ.

2023-06-02