Home / Articole

Articole

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024

Astăzi, 2 octombrie 2023, în „Aula Magna” a Seminarului Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea a avut loc deschiderea festivă a anului universitar 2023-2024 pentru Departamentul Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai și pentru Seminarul Teologic Eparhial.

După celebrarea slujbei „Te Deum”, domnul profesor Ionuț Popescu, directorul departamentului, a adresat un cuvânt de bun-venit invitaților, amintind că acest an universitar este și unul jubiliar, întrucât vor fi sărbătoriți 25 de ani de la integrarea în cadrul Universității Babeș-Bolyai a fostului Institut Teologic de Grad Universitar din Oradea.  În continuare a vorbit Preasfințitul Virgil Bercea, care a amintit că anul acesta se mai sărbătoresc și 20 de ani de la inaugurarea „Corpului D” din cadrul complexului educațional din Parcul Traian 20, adică clădirea actuală a Seminarului Teologic. Preasfinția Sa l-a prezentat apoi pe părintele profesor Marie-Joseph Huguenin, călugar carmelitan, profesor și specialist în teologia Sfântului Ioan al Crucii și al Sfintei Tereza de Avila. Preotul francez a ținut un scurt discurs despre importanța conceptului de „milostivire”, central în scrierile marilor mistici carmelitani.

În cuvântul de încheiere, Preasfințitul Virgil a subliniat importanța unei bune formări academice, în spiritul căutării Adevărului revelat de Dumnezeu în Isus Hristos.

Următorul eveniment important din agenda Seminarului și a Facultății de Teologie va fi Simpozionul din 12-14 octombrie 2023, dedicat comemorării a 75 de ani de la scoaterea în afara legii a Bisericii Române Unite de către autoritățile comuniste.

Pr. Alin Vara,

Vicerector

Galerie media (10)

2023-10-02