Home / Stiri

ŞTIRI

Hirotonire de diacon la Baia Mare

În cadrul celebrării Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii Arhierești celebrată în Biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare de sărbătoarea Sfântului Nicolae, în data de 6 decembrie 2018, absolventul Seminarului Teologic Greco Catolic „Sfinții Vasile Grigore și Ioan” din Oradea, Vasile Petcaș a fost hirotonit diacon de către PS Vasile Bizău, episcopul Eparhiei de Maramureș.

La eveniment, pe lângă comunitatea parohială, au participat membrii familiei noului diacon și pr. Anton Cioba, rectorul seminarului din Oradea, însoțit de un grup de seminariști.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Vasile, însoțit de pr. Mircea Indrea, pr. Iacob Talpoș de la Biserica „Sfânta Maria” și de pr. rector care a ținut și cuvântul de învățătură în care a vorbit despre paradoxul dintre fericirile enunțate de Isus în evanghelia după Luca și ceea ce trăim în zilele noastre.

Părintele diacon Vasile s-a născut în data de 20 octombrie 1966 în localitatea Baia Sprie, Jud. Maramureș. Aici și-a desăvârșit și studiile liceale în anul 1986. A lucrat apoi în diferite domenii, acumulând o vastă experiență de viață. În urma unor trăiri spirituale decide să urmeze drumul către preoție, înscriindu-se la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Departamentul Oradea, fiind admis și la Seminarul Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan Oradea, în anul 2014. În luna iulie 2018 și-a încheiat parcursul formativ în seminarul orădean și în facultatea de teologie, actualmente fiind înscris la cursurile de masterat ale aceleiași facultăți. În toată această perioadă a desfășurat diferite activități în cadrul comunității Mănăstirii Prislop, Jud. Maramureș, sub îndrumarea Ier. Irineu Bârle.

Este căsătorit și are doi copii.

Îi urăm noului diacon o slujire curată și sfântă, pentru a deveni un preot după inima lui Isus!

Gabriel PINTEA,

Anul IV

Galerie media (15)

2018-12-09