Home / Stiri

ŞTIRI

Doi noi preoți pentru Eparhia de Oradea

În duminica a 32-a după Rusalii, (21 ianuarie 2007), duminica lui Zaheu, au fost consacrați întru preoție doi diaconi. Este vorba de Pr. Leontin Alin Arendaș, absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, promoția 2006 și pr. Krisztiàn Istvàn Vadas, absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Nyiregyhaza, Ungaria.

„Acești preoți au ajuns în momentul în care sunt unși de Domnul, Cel care intră într- un mod cu totul deosebit în viața lor făcându-i ai Lui” a mărturisit PSS Virgil în cuvântul de învățătură. Amintind de intensitatea cu care trăiește Zaheu întânirea cu Domnul, Arhiereul nostru ne-a propus tuturor celor prezenți în Catedrala Sf. Nicolae „să-l vedem pe Hristos nu ca pe un simplu trecător pe lângă noi ci ca pe unul care dorește să intre în viața noastră și să o transforme.” De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat importanța pe care o au soțiile celor doi noi preoți pentru misiunea lor: „sunt persoanele cele mai importante pentru ei, ajutându-le în fiecare zi să fie alter Christus, fiind niște îngeri păzitori ”.

Mulțumind Domnului pentru că i-a ales să fie „păstori ai turmei Sale cuvântătoare”, noii preoți au chemat la rugăciune pentru ministerul lor pe toți preoții concelebranți și de asemenea pe credincioșii prezenți la Catedrală.

Pr. Alin Arendaș a celebrat prima sa Sfântă Liturghie luni, 22 ianuarie la Seminarul „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea, având ca și concelebranți pe doi colegi de-ai săi, Pr. Florin Voropciuc și Pr. George Chiș, de asemenea hirotoniți recent.

Anton CIOBA

ANUL III

Galerie media (10)

2007-01-21