Home / Stiri

ŞTIRI

24 de ore în fața lui Isus

”Cine mă vede pe Mine îl vede pe Tatăl” (In 14, 9).

Acesta a fost gândul comunității Seminarului orădean în zilele de joi 5 și vineri 6 noiembrie, în cadrul celor 24 de ore petrecute în fața lui Isus din Preasfânta Taină a Altarului.

Gândul care l-a însoțit de asemenea pe Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea în momentul scrierii textului enciclicii Dives in Misericordia, este sentimentul care trebuie să ne însoțească pe noi toți atunci când celebrăm prima vineri a fiecărei luni. O practică pe care Biserica o aduce în ajutorul tuturor fiilor ei, recomandându-le să-și oglindească fața în privirea plină de milostivire a lui Isus din Euharistie.

Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea ne vorbește despre milostivirea divină amintindu-ne tuturor de evenimentele din Vinerea Sfântă și, înainte de ele, rugăciunea din Ghetsimani. Acestea introduc în întreaga desfășurare a revelației iubirii și îndurării, în misiunea mesianică a lui Cristos, o schimbare fundamentală. Acela care „a trecut făcând bine și tămăduind” (Fap 10,38) și „vindecând orice boală și orice neputință” (Mt 9,35) pare acum să merite El însuși cea mai mare milostivire și să facă apel la milostivire, când este arestat, batjocorit, osândit, biciuit, încununat cu spini, când este pironit pe cruce și moare în chinuri sfâșietoare (In 19,30). Atunci merită în mod deosebit milostivirea din partea oamenilor, cărora le-a făcut bine, și nu o primește. Nici cei care îi sunt mai apropiați nu știu să-l apere și să-l smulgă din mâna chinuitorilor. În această etapă finală a misiunii mesianice, se împlinesc în Cristos cuvintele profeților, și mai ales ale lui Isaia, rostite despre Slujitorul lui Iahve: „Prin rănile lui am fost vindecați” (Is 53,5).

Seminariștii au implorat Inima lui Isus să privească cu aceeași bunătate care acum două milenii a făcut posibilă iertarea tuturor oamenilor prin intermediul Crucii. Am încredințat Inimii Preasfinte pe toți cei dragi: credincioșii Eparhiei noastre, preoții, persoanele consacrate, păstorul eparhiei, țara noastră cât și sufletele celor care au plecat dintre noi în casa Tatălui Ceresc.

În mijlocul evenimentelor tragice care zguduie tot mai tare omenirea, Isus prezent în Sfânta Euharistie ne cheamă să ne odihnim ființa în privirea Sa, să venim și să gustăm din bunătatea Lui!

 

REDACȚIA

Galerie media (5)

2015-11-06