Home / Comunitatea / Conducerea / Rector

Rector, 
Pr. Anton Vasile CIOBA

RectorPr. Anton Vasile CIOBA s-a născut în data de 3 ianuarie 1986 și este originar din Habic, jud. Mureş.

A urmat studiile liceale la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea în perioada 2000 – 2004. S-a format apoi în Seminarul “Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea, fiind student al Departamentului din Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, în perioada 2004 – 2008. Aici a obţinut licenţa în Teologie prin susţinerea lucrării cu tema: “Iconografia bizantină: fundament şi teologie”.

În anul 2008 pleacă la Roma pentru a-şi desăvârşi studiile teologice la Universitatea Pontificală Saleziană, unde, în anul 2009, obţine licenţa în Educaţie Religioasă la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, prin susţinerea lucrării cu titlul: “Icoana bizantină: instrument catehetic al Bisericii Greco-Catolice din România”.

A fost hirotonit preot celibatar în data de 16 august 2009. În anul 2010 a urmat un curs intensiv cu titlul: “Exorcism şi Rugăciune de eliberare” la Institutul Sacerdos, al Ateneului Pontifical “Regina Apostolorum” din Roma, iar în anul 2012 obţine Masteratul în Pastoraţia Tineretului şi Catehetică, la Facultatea de Teologie a Universităţii Pontificale Saleziene, pentru susţinerea lucrării cu titlul: “Satanismul: provocare pentru pastoraţia tineretului”. ".

În perioada studiilor la Roma, Pr. Anton a fost alumn al Colegiului Pontifical “Pio Romeno”. A urmat apoi un an de practică pastorală ca viceparoh al Catedralei din Cuneo, Italia după care s-a întors în România, la Oradea, unde a fost director spiritual la Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, asistent spiritual al Asociaţiei Tinerilor Români Uniţi (ASTRU) Oradea, asistent spiritual al sectorului tineri din Acţiunea Catolică din România şi responsabil al Biroului Eparhial de presă.

Este rector al Seminarului Sfinții Trei Ierarhi "Vasile, Grigore și Ioan" Oradea din data de 6 august 2014.